Jednoduchý recept

Jablečno-skořicový likér

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 43840
Kategorie: Ovocná vína a likéry

Ingredience

5 ks Badyán
300 ml Calvados
50 g Cukr hroznový (glukóza)
1 špetka Koriandr mletý
0,5 kávová lžička Kyselina citrónová
100 ml Sirup cukrový
2 ks Skořice celá
700 ml Šťáva jablečná 100%
2 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 159 kcal
Kilojoule 665kJ
6% Sacharidy 21 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 2 mg
2% Bílkoviny 1 g

Jablečno-skořicový likér postup přípravy receptu:

1

Ve většího nerezového hrnce nalijeme 700 ml dobře vyčištěné jablečné šťávy a smícháme ji s 300 ml s jablečného destilátu (min. 80% objem.) Do tekutiny přidáme 2 kusy celé skořice, špetku koriandru, 2 špetky zázvoru a 5 kusů badyánu. Hrnec s tekutinou zakryjeme hustým plátnem a pokrývkou. Odložíme na celý týden do chladna a temna.

2

Po týdnu tekutinu přefiltrujeme přes hrubý poskládaný filtr. Měly by jsme získat 900 ml tekutiny, kterou osladíme 100 ml invertního cukrového sirupu.

3

Pode chuti přidáme kyselinu citronovou. Ke zlepšení konzistence likéru můžeme nakonec přimíchat 50 g suché glukózy.

4

Obsah alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 20%.

Poznámka

Likér pak přefiltrujeme přes nylonový sáček pro ruční lisování do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept