Jablečno-skořicový likér - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečno-skořicový likér
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 43840 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
5 ks | Badyán |
300 ml | Calvados |
50 g | Cukr hroznový (glukóza) |
1 špetka | Koriandr mletý |
0,5 kávová lžička | Kyselina citrónová |
100 ml | Sirup cukrový |
2 ks | Skořice celá |
700 ml | Šťáva jablečná 100% |
2 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 38,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 13,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Koriandr mletý, Sirup cukrový, Skořice celá, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Calvados, Cukr hroznový (glukóza), Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečno-skořicový likér postup přípravy receptu:
1 | Ve většího nerezového hrnce nalijeme 700 ml dobře vyčištěné jablečné šťávy a smícháme ji s 300 ml s jablečného destilátu (min. 80% objem.) Do tekutiny přidáme 2 kusy celé skořice, špetku koriandru, 2 špetky zázvoru a 5 kusů badyánu. Hrnec s tekutinou zakryjeme hustým plátnem a pokrývkou. Odložíme na celý týden do chladna a temna. |
2 | Po týdnu tekutinu přefiltrujeme přes hrubý poskládaný filtr. Měly by jsme získat 900 ml tekutiny, kterou osladíme 100 ml invertního cukrového sirupu. |
3 | Pode chuti přidáme kyselinu citronovou. Ke zlepšení konzistence likéru můžeme nakonec přimíchat 50 g suché glukózy. |
4 | Obsah alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 20%. |
Poznámka
Likér pak přefiltrujeme přes nylonový sáček pro ruční lisování do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.