Houbová paštika s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová paštika s cibulí
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43844 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Česnek |
2 ks | Cibule |
0,5 kg | Houby čerstvé |
250 g | Hovězí maso mleté |
200 g | Listové těsto |
40 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka polohrubá |
3 ml | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
3 ml | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 188,4mg |
Draslík | 942,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 142,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Listové těsto, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová paštika s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto necháme rozmrazit. Troubu rozehřejeme na 200°C. Římský hrnec opláchneme ve studené vodě. Houby řádně očistíme a velké nakrájíme na čtvrtiny, menší na polovinu, máslo necháme rozpěnit na pánvi, houby na něm podusíme přibližně 5 minut. Houby následně vyndáme z pánve a odložíme bokem. Bílky oddělíme od žloutků. Česnek s cibulí oloupeme a na jemno nasekáme. |
2 | Cibuli a česnek zamícháme společně s mletým masem, žloutky a nakrájenou petrželkou, směs důkladně promixujeme ručním mixérem. Houby smícháme s mletým masem, podle chuti ochutíme solí a pepřem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, smícháme jej s masem. |
3 | Listové těsto vyválíme na pomoučněném válu tak, aby zaplnilo celý římský hrnec a aby zbyl ještě dostatek na zakrytí paštiky. Navlhčenou formu necháme okapat, na dno položíme první vrstvu těsta. |
4 | Do římského hrnce vložíme masovou směs. Na maso položíme další vrstvu těsta. Na okraje důkladně zatlačíme, aby se vrstvy spojily. Hrnec přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu při teplotě 200°C. |
5 | Po vyjmutí necháme paštiku 5 minut zchladnout, posléze ji vyjmeme z formy a nakrájíme na silnější plátky. |
Poznámka
Lze podávat jak zatepla, tak i zastudena.