Recept

Těstoviny se zeleninou a slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 330 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 300 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 43846
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

80 g Anglická slanina
1 ks Bobkový list
100 g Celer řapíkatý
1 ks Česnek
1 ks Cibule
220 g Hovězí maso zadní
120 g Játra kuřecí
1 polévková lžíce Majoránka
1 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
200 g Sýr Parmezán
300 g Těstoviny Tagliatelle
125 ml Víno bílé
4 l Voda pitná
Vývar hovězí [42661]
2,7 ks Bobkový list
133,3 g Celer řapíkatý
1,3 ks Cibule
300 g Hovězí výřez
2,7 ks Hřebíček
300 g Kosti hovězí morkové
5,3 ks Pepř černý celý
0,7 hrst Petržel - nať
26,7 g Tymián čerstvý
1,9 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,059 kcal
Kilojoule 4 433kJ
13% Sacharidy 47 g
176% Tuky 132 g
44% Sodík 882 mg
76% Bílkoviny 43 g

Těstoviny se zeleninou a slaninou postup přípravy receptu:

1

V hlubší pánve necháme rozehřát olej, 5 minut na něm opékáme na kostičky nakrájenou slaninu, občas promícháme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a řapíkatý celer. Za občasného promíchání opékáme dalších 5 minut. Mezitím umeleme hovězí maso, to pak přidáme do směsi a na prudším ohni pečeme dalších 5 minut. Nato přidáme nadrobno nakrájená kuřecí jatra, ještě 3 minuty opékáme. Vmícháme sterilovaná rajčata, víno, hovězí vývar, nadrobno nakrájenou majoránku, bobkový list, sůl a pepř, přivedeme k varu. Jakmile se směs začne vařit, snížíme teplotu, pod pokličkou dusíme 35 minut. Mezitím do velkého hrnce s osolenou vodou dáme uvařit těstoviny na 8 minut. Scedíme je a vmícháme do uvařené omáčky, na talíři nakonec posypeme nastrouhaným parmezánem.

2

Hovězí vývar:

3

Do hrnce dáme hovězí kosti a výřez, zalijeme vodou, na mírném ohni přivedeme k varu. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Rozpůlíme cibule, do každé půlky vmáčkneme jeden hřebíček. Takto připravenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, tymián, bobkový list, petržel a pepř vložíme do hrnce, na mírném ohni vaříme přibližně 3 a půl hodiny. Následně vyndáme maso a vaříme další hodinu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept