Magdalenkový likér - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Magdalenkový likér
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 43847 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
20 g | Cukr hroznový (glukóza) |
700 ml | Džus hruškový |
250 ml | Hruškovice |
0,5 kávová lžička | Kyselina citrónová |
80 g | Sirup cukrový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 67,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 12,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Džus hruškový, Sirup cukrový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr hroznový (glukóza), Hruškovice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Magdalenkový likér postup přípravy receptu:
1 | Do většího nerezového hrnce nalijeme 650 ml dobře vyčištěné hruškové šťávy a smícháme ji s 250 ml hruškového destilátu (min. 80% objem.) Do tekutiny přidáme 80 g a 20 g glukózy. Směs rozmícháme tyčovým mixérem. |
2 | Pode chuti přidáme kyselinu citronovou. |
3 | Obsah alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 20%. |
Poznámka
Šťáva z hrušek určená na moštování: např. odrůda Magdalenka - polomáslovky - krášlené a enzymaticky ošetřené nebo 100% hruškový džus. Likér pak přefiltrujeme přes nylonový sáček pro ruční lisování do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.