Recept

Pikantní špagety s masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 43849
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

150 g Chléb toastový
1 špetka Cukr krupice
450 g Hovězí maso přední
2 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
350 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
450 g Špagety
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 l Voda pitná
Vývar zeleninový [42785]
4,8 ks Bobkový list
480 g Celer řapíkatý
144 g Cibule
96 g Fenykl čerstvý
144 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1,2 hrst Petržel - nať
144 g Pórek
96 g Rajčata
48 g Tymián čerstvý
2,7 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 602 kcal
Kilojoule 2 518kJ
24% Sacharidy 87 g
89% Tuky 67 g
24% Sodík 473 mg
57% Bílkoviny 32 g

Pikantní špagety s masem postup přípravy receptu:

1

V misce s mlékem necháme namočit na kousky nakrájený toastový chléb. Hovězí maso umeleme, potom ho smícháme se 2 lžícemi nadrobno nakrájené petrželky, vejcem, solí, pepřem a cayenským pepřem. Z mléka vyjmeme namočený chléb, zbavíme ho přebytečné tekutiny a dohladka rozmícháme ve směsi. Z té následně uhněteme menší kuličky, které necháme 30 minut v chladničce. Potom je na rozehřálém oleji opečeme. Musíme je často obracet, aby se opekly stejnoměrně ze všech stran. Pak je nasypeme do hlubší pánve, přidáme k nim sterilovaná rajčata i se šťávou, 400 ml zeleninového vývaru, dochutíme cukrem, solí a pepřem. Pod pokličkou takto dusíme 30 minut. Mezitím si do velkého hrnce s osolenou vodou dáme uvařit těstoviny na 8 minut. Poté je scedíme a smícháme s omáčkou. Na talíři pak ozdobíme zbylou petrželkou.

2

Zeleninový vývar:

3

V hrnci na oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a pórek zhruba 5 minut. Přidáme ještě nadrobno nakrájený řapíkatý celer, mrkev, fenykl a rajčata, přikryté dusíme 10 minut. Poté podlijeme vodou, vložíme bobkový list, petrželku, tymián a vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Až bude vývar hotový, přecedíme ho a můžeme jej hned použít nebo zmrazit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept