Zapečené těstoviny s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené těstoviny s mletým masem
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 85 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 43852 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
230 g | Hovězí maso přední |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
180 g | Těstoviny Fusilli |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 327,8mg |
Draslík | 505,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené těstoviny s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si předehřejeme troubu. Do hlubší pánve dáme rozehřát olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Opékáme ji 5 minut. Hovězí maso umeleme a přidáme na opečenou cibuli. Všechno dohromady opékáme, dokud maso nezmění barvu. Poté vmícháme nadrobno nakrájený česnek, protlak, rajčata i se šťávou, osolíme, opepříme, směs přivedeme k varu. Následně stáhneme teplotu a na mírném ohni dusíme 20 minut. Poté směs necháme vychladnout. Mezitím do velkého hrnce s osolenou vodou dáme uvařit těstoviny na 8 minut. Scedíme je, dáme stranou. Zapékací mísu vytřeme máslem. Do vychladlé omáčky vmícháme žloutky, z bílků ušleháme tuhý sníh. Těstoviny s omáčkou pořádně smícháme, pak opatrně vmícháme sníh z bílků. Vlijeme do zapékací mísy, posypeme trochou parmezánu a v předehřáté troubě pečeme 45 minut. Na talíři pak posyeme zbylým nastrouhaným parmezánem. |
Poznámka
Můžeme použít i jiné těstoviny, nejlépe se hodí větší druhy.