Recept

Zapečené těstoviny s mletým masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 43852
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Česnek
1 ks Cibule
230 g Hovězí maso přední
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
180 g Těstoviny Fusilli
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 056kJ
12% Sacharidy 43 g
29% Tuky 22 g
27% Sodík 533 mg
53% Bílkoviny 30 g

Zapečené těstoviny s mletým masem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si předehřejeme troubu. Do hlubší pánve dáme rozehřát olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Opékáme ji 5 minut. Hovězí maso umeleme a přidáme na opečenou cibuli. Všechno dohromady opékáme, dokud maso nezmění barvu. Poté vmícháme nadrobno nakrájený česnek, protlak, rajčata i se šťávou, osolíme, opepříme, směs přivedeme k varu. Následně stáhneme teplotu a na mírném ohni dusíme 20 minut. Poté směs necháme vychladnout. Mezitím do velkého hrnce s osolenou vodou dáme uvařit těstoviny na 8 minut. Scedíme je, dáme stranou. Zapékací mísu vytřeme máslem. Do vychladlé omáčky vmícháme žloutky, z bílků ušleháme tuhý sníh. Těstoviny s omáčkou pořádně smícháme, pak opatrně vmícháme sníh z bílků. Vlijeme do zapékací mísy, posypeme trochou parmezánu a v předehřáté troubě pečeme 45 minut. Na talíři pak posyeme zbylým nastrouhaným parmezánem.

Poznámka

Můžeme použít i jiné těstoviny, nejlépe se hodí větší druhy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept