Smažená kuřecí prsa s limetovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená kuřecí prsa s limetovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 43856 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 polévková lžíce | Dolin - Vermouth |
600 g | Kuřecí prsa |
2 ks | Limetka |
125 g | Mandle |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Nakládaný zelený pepř |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Tuk rostlinný |
1 ks | Vejce slepičí |
400 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 139,3mg |
Draslík | 652,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 6,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Limetka, Mandle, Sůl, Tuk rostlinný, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Kuřecí prsa, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená kuřecí prsa s limetovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Mandle spaříme, osušíme a nasekáme nadrobno. V hlubokém talíři rozšleháme vejce s mlékem. |
2 | Kuřecí prsa nakrájíme na menší řízky. Ty osolíme, opepříme a obalíme nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec v nasekaných mandlích, které k řízkům dobře přitiskneme. |
3 | V pánvi rozehřejeme tuk na smažení a řízky na středním ohni smažíme 15-20 minut, dokud nezískají zlatavou barvu. Přendáme je na nahřátý talíř a udržujeme je v teple. |
4 | Z dobře umytých limetek ostrouháme kůru, pak je rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu. Bazalku opereme, osušíme, nakrájíme nadrobno. |
5 | V porcelánové misce dobře promícháme limetkovou šťávu a kůru s trochou soli, bazalkou, zakysanou smetanou a vermutem. |
6 | Hlávkový salát vypereme, dobře osušíme, natrháme na malé kousky. |
7 | Řízky podáváme obložené salátem, polité polovinou limetové omáčky a zlehka posypané drceným zeleným pepřem, ozdobené několika celými lístky bazalky. |
8 | Zbylou omáčku servírujeme v malé misce zvlášť. |
Poznámka
Místo bazalky můžeme použít meduňku nebo mátu. Jako přílohu podáváme tousty, bagetu nebo čerstvý chléb.
Musíme vyzkoušet