Jednoduchý recept

Okoun se žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43858

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 kávová lžička Citronová šťáva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
800 g Okoun - filety
3 ml Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
5 ml Smetana sladká 12%
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr smetanový 65%
1 ks Vejce slepičí
0,5 kg Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 904kJ
3% Sacharidy 12 g
32% Tuky 24 g
11% Sodík 223 mg
90% Bílkoviny 51 g

Okoun se žampiony postup přípravy receptu:

1

Cibuli společně s česnekem oloupeme, nadrobno pokrájíme. Žampiony řádně očistíme, nakrájíme na plátky a zalijeme polovinou citronové šťávy. Troubu předehřejeme na 220°C.

2

Cibuli osmahneme na části másla, až zesklovatí. Dále přidáme houby a celou směs podusíme 3 minuty. K houbám následně přidáme na jemno nasekanou petrželku, společně se sýrem a smetanou.

3

Osolíme, opepříme a dochutíme troškou citronové šťávy. Směs zahustíme žloutkem. Rybí filety opláchneme, posypeme solí a pepřem.

4

Pečící plech vymažeme zbylým máslem, poskládáme filety a zalijeme je žampionovou směsí. Pečeme v troubě při teplotě 220°C přibližně 10 minut. Po vypnutí trouby necháme rybu 5 minut odležet. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept