Okoun se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okoun se žampiony
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43858 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
800 g | Okoun - filety |
3 ml | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 ml | Smetana sladká 12% |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr smetanový 65% |
1 ks | Vejce slepičí |
0,5 kg | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 123,3mg |
Draslík | 514,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 72,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Okoun - filety, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana sladká 12%, Sýr smetanový 65% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okoun se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Cibuli společně s česnekem oloupeme, nadrobno pokrájíme. Žampiony řádně očistíme, nakrájíme na plátky a zalijeme polovinou citronové šťávy. Troubu předehřejeme na 220°C. |
2 | Cibuli osmahneme na části másla, až zesklovatí. Dále přidáme houby a celou směs podusíme 3 minuty. K houbám následně přidáme na jemno nasekanou petrželku, společně se sýrem a smetanou. |
3 | Osolíme, opepříme a dochutíme troškou citronové šťávy. Směs zahustíme žloutkem. Rybí filety opláchneme, posypeme solí a pepřem. |
4 | Pečící plech vymažeme zbylým máslem, poskládáme filety a zalijeme je žampionovou směsí. Pečeme v troubě při teplotě 220°C přibližně 10 minut. Po vypnutí trouby necháme rybu 5 minut odležet. Podáváme teplé. |