Jáhlový kuba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jáhlový kuba
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4386 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
50 g | Houby sušené |
300 g | Jáhly - loupané proso |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Majoránka |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
200 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 55,4mg |
Draslík | 569,1mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jáhly - loupané proso, Kmín celý, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jáhlový kuba postup přípravy receptu:
1 | Propláchneme vařící vodou jáhly a dáme do osolené vody s kmínem uvařit doměkka. |
2 | Utřeme se solí česnek s mletým pepřem, sádlem a majoránkou a vmícháme do jáhel. |
3 | Dáme nabobtnat na pár hodin sušené houby a vmícháme do směsi. Oloupeme a nakrájíme cibuli. |
4 | Na nudličky nakrájíme uzené maso a s cibulí osmahneme na oleji dozlatova. Poté přidáme houby, zamícháme a podusíme. Hotovou směs promícháme s jáhlami. |
5 | Směs dáme do vymazaného pekáče, rozprostřeme, přidáme kousky másla a zapečeme. |