Bůček s rumem a javorovým sirupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bůček s rumem a javorovým sirupem
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 43864 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Koření grilovací |
1 dl | Olej olivový |
6 g | Sůl |
1 kg | Vepřový bok |
Na omáčku | |
---|---|
100 g | Cukr třtinový |
40 ml | Ocet vinný |
40 ml | Pomerančová šťáva |
80 ml | Rum |
120 ml | Sirup javorový |
3 g | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 387,3mg |
Vláknina | 557,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vepřový bok, Cukr třtinový, Ocet vinný, Pomerančová šťáva, Rum, Sirup javorový, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bůček s rumem a javorovým sirupem postup přípravy receptu:
1 | Bůček vložíme do keramické mísy, zalijeme olejem, posypeme kořením a solí, zakryjeme a necháme přes noc marinovat. |
2 | Bůček vložíme na gril a za častého otáčení grilujeme 10 minut ze všech stran. Potom jej přemístíme na rošt se záchytnou nádobou na výpek a grilujeme 1 hodinu, průběžně otáčíme, aby se maso propeklo ze všech stran. Mezitím na pánev vložíme ingredience na grilovací omáčku, zahříváme, dokud se cukr nerozpustí a 10 minut necháme povařit na mírném ohni, až omáčka zhoustne. |
3 | Hotovou omáčkou potíráme bohatě bůček a ještě 15 minut dogrilujeme. |
Poznámka
Bůček se musí přes noc marinovat.