Recept

Bůček s rumem a javorovým sirupem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 43864
Kategorie: Maso

Ingredience

60 g Koření grilovací
1 dl Olej olivový
6 g Sůl
1 kg Vepřový bok
Na omáčku
100 g Cukr třtinový
40 ml Ocet vinný
40 ml Pomerančová šťáva
80 ml Rum
120 ml Sirup javorový
3 g Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,162 kcal
Kilojoule 4 861kJ
9% Sacharidy 32 g
140% Tuky 105 g
28% Sodík 568 mg
28% Bílkoviny 16 g

Bůček s rumem a javorovým sirupem postup přípravy receptu:

1

Bůček vložíme do keramické mísy, zalijeme olejem, posypeme kořením a solí, zakryjeme a necháme přes noc marinovat.

2

Bůček vložíme na gril a za častého otáčení grilujeme 10 minut ze všech stran. Potom jej přemístíme na rošt se záchytnou nádobou na výpek a grilujeme 1 hodinu, průběžně otáčíme, aby se maso propeklo ze všech stran. Mezitím na pánev vložíme ingredience na grilovací omáčku, zahříváme, dokud se cukr nerozpustí a 10 minut necháme povařit na mírném ohni, až omáčka zhoustne.

3

Hotovou omáčkou potíráme bohatě bůček a ještě 15 minut dogrilujeme.

Poznámka

Bůček se musí přes noc marinovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept