Recept

Dušené filety se žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43866

Ingredience

800 g Candát obecný
4 cl Koňak vaječný
300 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
200 ml Sherry brandy
3 g Sůl
200 ml Vývar zeleninový
200 ml Zakysaná smetana
0,5 kg Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 952 kcal
Kilojoule 3 984kJ
8% Sacharidy 28 g
100% Tuky 75 g
29% Sodík 571 mg
47% Bílkoviny 26 g

Dušené filety se žampiony postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 230°C. Rybí filety opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, osolíme a opepříme. Žampiony řádně očistíme a vyložíme jimi pekáč a na ně následně položíme rybí filety.

2

Rybu zalijeme sherry a zeleninovým vývarem a potřeme zhruba 1/2 másla. Pekáč vložíme do trouby a pečeme při teplotě 230°C asi 20 minut. Ryby každé 4 minuty zalíváme sherry.

3

Filety vyndáme z pekáče na talíře, ozdobíme řádně okapanými žampiony, odložíme bokem. Šťávu z pekáče smícháme se zakysanou smetanou a povaříme na mírném plameni. Poté přimícháme zbytek másla, koňak a polijeme jím filety. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept