Dušené filety se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené filety se žampiony
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43866 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Candát obecný |
4 cl | Koňak vaječný |
300 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
200 ml | Sherry brandy |
3 g | Sůl |
200 ml | Vývar zeleninový |
200 ml | Zakysaná smetana |
0,5 kg | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 116,9mg |
Draslík | 544,5mg |
Vláknina | 54g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 84,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Koňak vaječný, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené filety se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 230°C. Rybí filety opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, osolíme a opepříme. Žampiony řádně očistíme a vyložíme jimi pekáč a na ně následně položíme rybí filety. |
2 | Rybu zalijeme sherry a zeleninovým vývarem a potřeme zhruba 1/2 másla. Pekáč vložíme do trouby a pečeme při teplotě 230°C asi 20 minut. Ryby každé 4 minuty zalíváme sherry. |
3 | Filety vyndáme z pekáče na talíře, ozdobíme řádně okapanými žampiony, odložíme bokem. Šťávu z pekáče smícháme se zakysanou smetanou a povaříme na mírném plameni. Poté přimícháme zbytek másla, koňak a polijeme jím filety. Podáváme teplé. |