Recept

Lasagne se zeleninou a mletým masem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 43867

Ingredience

60 g Anglická slanina
200 g Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
230 g Hovězí maso přední
2 kávová lžička Hořčice dijonská
230 g Lasagne
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
70 g Sýr Gruyére
150 g Sýr Parmezán
70 g Sýr Čedar
1 špetka Sůl
1 ks Česnek
Bešamelová omáčka s cibulí [42787]
2 ks Bobkový list
0,5 ks Cibule
600 ml Mléko polotučné
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Muškátový květ
50 g Máslo čerstvé
12 ks Pepř černý celý
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

76% Kalorie 1,497 kcal
Kilojoule 6 262kJ
51% Sacharidy 184 g
69% Tuky 52 g
65% Sodík 1 g
123% Bílkoviny 69 g

Lasagne se zeleninou a mletým masem postup přípravy receptu:

1

Nejprve si předehřejeme troubu na 190°C. Do velkého hrnce si dáme rozehřát olej a přidáme nadrobno nakrájenou slaninu. Opékáme ji 3 minuty. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a opékáme dalších 5 minut. Mezitím si umeleme maso a přidáme ho do hrnce. Opékáme, dokud maso nezmění barvu. Potom vmícháme nadrobno nakrájený celer a mrkev a dále opékáme 5 minut. Dle chuti osolíme a opepříme, dochutíme cukrem a oregánem a přidáme ještě nakrájená rajčata i se šťávou. Na mírném ohni poté vaříme 30 minut. Mezitím si rozmícháme oba druhy sýra s hořčicí a vmícháme je do teplé bešamelové omáčky. Vezmeme si zapékací mísu, do které vrstvíme lasagnové pláty s masovou omáčkou a nastrouhaným parmezánem. Nakonec nalijeme sýrovou omáčku a posypeme zbylým parmezánem. Pečeme 30 minut.

2

Bešamelová omáčka s cibulí [42787]:

3

Do hrnce nalijeme mléko, do kterého přidáme bobkový list, celý pepř, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový květ. Vše mírně zahříváme. Těsně před varem mléko odstavíme a přikryté necháme odstát 10 minut. Potom mléko přecedíme. V jiném hrnci rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáváme mouku a celé 1 minutu zahříváme. Poté přiléváme přecezené mléko a spolu takto za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept