Čínský grilovaný tuňák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínský grilovaný tuňák
Čínský grilovaný tuňák
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43869 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
175 g | Houby Shitake sušené |
1 ks | Mrkev kořen |
150 ml | Omáčka sójová |
250 g | Ředkev bílá |
3 ml | Sůl |
600 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Houby Shitake sušené, Ředkev bílá, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínský grilovaný tuňák postup přípravy receptu:
1 | Rybí steaky opláchneme, osušíme, osolíme a necháme 20 minut bokem. Houby očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na středně tlusté plátky. |
2 | Po 20-ti minutách zasypeme steaky houbami a polijeme sójovou omáčkou a necháme vstřebávat dalších 20 minut. Troubu si předehřejeme na 190°C. Tuňáka osušíme a grilujeme okolo 10-ti minut. |
3 | Marinádu s houbami vložíme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni zhruba 4 minuty. |
4 | Ředkev a mrkev oloupeme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké plátky. Tuňáka obložíme houbami a zeleninou. Podáváme teplé. |