Recept

Lasagne se špenátem a dvěma druhy masa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 440 minut
Doba přípravy: 55 minut
Doba vaření: 385 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 43871

Ingredience

80 g Anglická slanina
1 ks Bobkový list
100 g Celer řapíkatý
1 ks Cibule
180 g Hovězí maso přední
1 ks Hřebíček
400 g Lasagne
150 ml Mléko polotučné
140 g Mozzarella
1 ks Mrkev kořen
80 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
140 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
180 g Vepřová plec
2 l Voda pitná
100 ml Víno červené
300 g Špenát listový čerstvý
Vývar hovězí [42661]
4 ks Bobkový list
200 g Celer řapíkatý
2 ks Cibule
650 g Hovězí výřez
4 ks Hřebíček
1 kg Kosti hovězí morkové
8 ks Pepř černý celý
1 hrst Petržel - nať
40 g Tymián čerstvý
2,8 l Voda pitná
Bešamelová omáčka s cibulí [42787]
3 ks Bobkový list
0,8 ks Cibule
900 ml Mléko polotučné
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 špetka Muškátový květ
75 g Máslo čerstvé
18 ks Pepř černý celý
3 špetka Pepř černý mletý
3 špetka Sůl
300 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

112% Kalorie 2,215 kcal
Kilojoule 9 267kJ
32% Sacharidy 115 g
220% Tuky 165 g
34% Sodík 689 mg
105% Bílkoviny 59 g

Lasagne se špenátem a dvěma druhy masa postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce si dáme rozehřát olej, do kterého přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, celer, anglickou slaninu, umleté hovězí a vepřové maso a opékáme za stálého míchání dokud maso nezmění barvu. Přidáme červené víno, po chvilce 125 ml hovězího vývaru a vaříme do zhoustnutí. Potom si smícháme protlak s 25 ml hovězího vývaru a vlijeme do směsi. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a hřebíček a přilijeme mléko. Pod pokličkou takto dusíme 1 hodinu. Předehřejeme si troubu na 200°C. Z omáčky vyndáme bobkový list a hřebíček. Mezitím si na 3 minuty dáme uvařit špenát. Zapékací mísu vytřeme trochou másla a střídavě vrstvíme lasagnové pláty (nepředvařené), špenát, masovou směs, bešamelovou omáčku a směs z nastrouhaného parmezánu a na kostičky nakrájené mozzarelly. Poslední vrstvou by měla být bešamelová omáčka a směs sýrů. Nakonec naklademe na kostičky nakrájené máslo a pečeme 25 minut.

2

Vývar hovězí [42661]:

3

Do hrnce dáme hovězí kosti a výřez, zalijeme vodou a na mírném ohni přivedeme k varu. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Potom si rozpůlíme cibule a do každé půlky vmáčkneme 1 hřebíček. Takto připravenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, tymián, bobkový list, petržel a pepř vložíme do hrnce a na mírném ohni vaříme přibližně 3 a 1/2 hodiny. Poté vyndáme maso a vaříme další 1 hodinu. Vývar přecedíme a můžeme jej ihned použít nebo zmrazit.

4

Bešamelová omáčka s cibulí [42787]:

5

Do hrnce nalijeme mléko, do kterého přidáme bobkový list, celý pepř, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový květ. Vše mírně zahříváme. Těsně před varem mléko odstavíme a přikryté necháme odstát 10 minut. Potom mléko přecedíme. V jiném hrnci rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáváme mouku a celé 1 minutu zahříváme. Poté přiléváme přecezené mléko a spolu takto za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.

Poznámka

Jídlo bude lehčí, pokud místo hovězího a vepřového masa zvolíme maso kuřecí a místo hovězího vývaru kuřecí vývar.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept