Penne s dunajskou klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s dunajskou klobásou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 43874 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
230 g | Klobása Dunajská |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika oranžová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
450 g | Těstoviny Penne |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 472,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Olej olivový, Paprika oranžová, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s dunajskou klobásou postup přípravy receptu:
1 | Do velké pánve si dáme rozehřát 2 lžíce olivového oleje. Přidáme do něj nadrobno nakrájenou cibuli, občas zamícháme a opékáme ji 5 minut. Potom přidáme na kostičky nakrájenou červenou a oranžovou papriku, nakrájená rajčata i se šťávou, protlak a mletou papriku a vše přivedeme k varu. Vložíme na kolečka nakrájenou klobásu, nadrobno nakrájenou petrželku, sůl a pepř. Opět přivedeme k varu. Poté ihned stáhneme teplotu a na mírném ohni vaříme 15 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny asi 8 minut. Dobře je scedíme a pokapeme olejem. Přilijeme omáčku a pořádně zamícháme. |
2 | Na talíři poté ozdobíme nadrobno nakrájenou petrželkou a můžeme podávat. |
Poznámka
K tomuto jídlu se hodí salát z listové zeleniny, jako příloha.