Recept

Penne s dunajskou klobásou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 43874
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Cibule
230 g Klobása Dunajská
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika oranžová
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
450 g Těstoviny Penne
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 742 kcal
Kilojoule 3 103kJ
27% Sacharidy 97 g
35% Tuky 26 g
19% Sodík 387 mg
53% Bílkoviny 30 g

Penne s dunajskou klobásou postup přípravy receptu:

1

Do velké pánve si dáme rozehřát 2 lžíce olivového oleje. Přidáme do něj nadrobno nakrájenou cibuli, občas zamícháme a opékáme ji 5 minut. Potom přidáme na kostičky nakrájenou červenou a oranžovou papriku, nakrájená rajčata i se šťávou, protlak a mletou papriku a vše přivedeme k varu. Vložíme na kolečka nakrájenou klobásu, nadrobno nakrájenou petrželku, sůl a pepř. Opět přivedeme k varu. Poté ihned stáhneme teplotu a na mírném ohni vaříme 15 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny asi 8 minut. Dobře je scedíme a pokapeme olejem. Přilijeme omáčku a pořádně zamícháme.

2

Na talíři poté ozdobíme nadrobno nakrájenou petrželkou a můžeme podávat.

Poznámka

K tomuto jídlu se hodí salát z listové zeleniny, jako příloha.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept