Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 43875
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 stroužek Česnek
3 kávová lžička Citronová šťáva
1 ks Citrony
1 kávová lžička Garam masala
2 polévková lžíce Jogurt bílý
1 kávová lžička Kari koření
1 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Koriandr mletý
4 ks Kuřecí stehna
1 kávová lžička Limetková šťáva
40 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ocet jablečný
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Protlak rajčatový
2 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 067kJ
2% Sacharidy 8 g
46% Tuky 35 g
28% Sodík 554 mg
67% Bílkoviny 38 g

Indická kuřecí stehna postup přípravy receptu:

1

Do omytých a osušených kuřecích stehen uděláme ostrým nožem zářezy, vetřeme do nich sůl, pokapeme je citronovou šťávou a na 1/2 hodiny odložíme stranou.

2

Oloupeme a nadrobno nakrájíme česnek, zázvor oloupeme a nastrouháme najemno a vložíme do velké porcelánové nebo keramické mísy. Přidáme koriandr, divoký kmín, kari, zbylou citronovou šťávu, jogurt, olej, ocet, rajský protlak, pálivou papriku, zbylou sůl a vše důkladně promícháme. V této směsi obalíme kuřecí stehna, misku přikryjeme a dáme přes noc do lednice marinovat.

3

Rozpálíme gril, stehna vyjmeme z marinády a grilujeme je přibližně 30 minut. Po 15ti minutách grilování je otočíme.

4

Smícháme garam masalu s limetkovou šťávou a směsí potřeme grilovaná stehna, na která ještě položíme kousek čerstvého másla.

5

Ozdobíme několika snítkami čerstvého koření a plátky citronu. Podáváme s vařenou rýží nebo indickým chlebem.

Poznámka

V čase určeném pro přípravu není uvedena doba potřebná k marinování. Tímto způsobem můžeme připravit i krůtí, vepřové nebo jehněčí maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept