Jednoduchý recept

Pečené vepřové maso s rýží

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43876

Ingredience

0,3 kávová lžička Chilli koření mleté
4 ks Cibulka jarní
100 g Hrachové lusky
1 kávová lžička Koření pěti vůní
2 kávová lžička Med včelí
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
2 kávová lžička Omáčka sójová
750 g Rýže dlouhozrnná
400 g Vepřová kýta
1 ks Zelí čínské
2 kávová lžička Zázvor celý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 709kJ
30% Sacharidy 109 g
17% Tuky 13 g
2% Sodík 48 mg
41% Bílkoviny 23 g

Pečené vepřové maso s rýží postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme čínskou barbecue marinádu, kterou použijeme na maso. Na marinádu smícháme 60 ml červeného vína, 60 g medu, 1 lžičky mleté směsi pěti koření, 1/4 lžičky chilli koření, 1/2 lžičky mletého zázvoru a 2 lžiček sójové omáčky, ohřejeme za stálého míchání, odstavíme a necháme vychladnout.

2

Marinádu přelijeme do misky, přidáme vepřové plátky nakrájené na nudličky, med a smícháme. Na silném ohni rozehřejeme ve wok pánvi polovinu arašídového oleje, po částech přidáváme maso s marinádou a opékáme 3-4 minuty, opečené maso po vyjmutí z pánve odkládáme stranou.

3

Zbytek oleje rozpálíme, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný čerstvý zázvor, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, nadrobno nakrájený svazek čínského zelí, blanšírované hrachové lusky a restujeme 2-3 minuty a jakmile se zelí začne změnšovat přidáme uvařenou rýži, opečené maso, promícháme a prohřejeme.

Poznámka

Blanšírování je kuchařská technika spočívající v ponoření zeleniny do horké vody a jeho následném ochlazení, zelenina si zachová barvu. Arašídový olej se v asijské kuchyni hodně používá, hodí se nejlépe pro ohřívání na vysoké teploty, zvláště pro vaření ve wok pánvi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept