Vepřové plátky na jablkách a červeném zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plátky na jablkách a červeném zelí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43877 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Bylinky čerstvé - svazek |
4 ks | Cibulka jarní |
2 ks | Jablka |
500 g | Kapusta hlávková |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
125 ml | Pomerančová šťáva |
1 kávová lžička | Šalvěj čerstvá |
3 kávová lžička | Sezam - semena |
4 ks | Vepřové kotlety |
500 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 70,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 245,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Jablka, Kapusta hlávková, Med včelí, Pomerančová šťáva, Šalvěj čerstvá, Sezam - semena, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Olej olivový, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové plátky na jablkách a červeném zelí postup přípravy receptu:
1 | Rozpálíme 1 lžíci olivového oleje ve větší pánvi, vložíme do ní vepřové řízky posypané směsí zahradních bylinek a čerstvé mleté šalvějové lístky; restujeme 3-4 minuty z obou stran, vyndáme z pánve a necháme v teple. |
2 | Zbytek olivového oleje rozehřejeme s máslem, přidáme plátky jablek a restujeme 1-2 minuty do zlatožluté barvy, pak z pánve vyjmeme a odložíme. |
3 | Na středním ohni ohřejeme pomerančovou šťávu s medem, kolečka jarní cibulky, proužky červeného zelí a proužky kapusty a opékáme 2-3 minuty. |
4 | Uvařená jablka, zelí a kapustu rozložíme na talíře, poklademe vepřovými plátky, posypeme praženými sezamovými semínky. |
Poznámka
Sezamová semínka pečeme v troubě na plechu s pečícím papírem při 180 °C 3-4 minuty.