Recept

Kuřecí prsa s grilovanými paprikami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 43878
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 kávová lžička Kmín mletý
3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
800 g Kuřecí prsa
55 g Mandle
1 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Olej rostlinný
2 ks Paprika červená
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř cayenský
3 polévková lžíce Petržel - nať
450 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 545kJ
4% Sacharidy 15 g
17% Tuky 13 g
22% Sodík 442 mg
85% Bílkoviny 48 g

Kuřecí prsa s grilovanými paprikami postup přípravy receptu:

1

Papriky rozpůlíme, zbavíme semen a položíme slupkou nahoru na plech. Pomažeme je olejem a dáme pod rozpálený gril. Grilujeme tak dlouho, dokud slupky nepopraskají. Potom je zabalíme do utěrky, necháme zchladnout a odstraníme slupky. Nakrájíme je na proužky a odložíme stranou.

2

Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, petrželovou nať a koriandr nasekáme nadrobno.

3

Do olivového oleje, rozpáleného ve vysoké pánvi, vložíme mletou papriku, kmín, cayenský pepř a nakrájený česnek a na mírném ohni za stálého míchání restujeme. Dáváme pozor, aby česnek nezhnědl. Po 2 minutách přidáme rajčata, koriandr a petrželovou nať. Osolíme, přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme na mírném ohni, dokud směs nezhoustne.

4

Kuřecí prsa nakrájíme na řízky, které zlehka naklepeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky.

5

V rendlíku rozpálíme zbytek rostlinného oleje a kuřecí řízky v něm orestujeme z obou stran dozlatova. Vyjmeme je a odložíme stranou.

6

Na jejich místo dáme nakrájenou cibuli, kterou restujeme 5 minut, dokud nezesklovatí. Kuře vrátíme a podlijeme cca 300 ml vody. Přivedeme k varu, stáhneme oheň a na mírném ohni za občasného zamíchání dusíme pod pokličkou. Řízky během dušení několikrát obrátíme. Po 30ti minutách řízky opět vyjmeme, zesílíme plamen a zbylou šťávu zprudka vaříme, dokud se nesvaří zhruba na polovinu. Potom přidáme uvařenou rajčatovou omáčku, nakrájené papriky, důkladně promícháme a přidáme kuře. Přikryjeme pokličkou a za občasného zamíchání vaříme na mírném ohni cca 30 minut.

7

Kuřecí řízky rozdělíme na talíře, přelijeme trochou omáčky, porce posypeme nakrájenými mandlemi a ozdobíme snítkou petržele.

8

Zbylou omáčku servírujeme ve zvláštní misce. Podáváme se zeleninou vařenou v páře a těstovinami nebo rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept