Kuřecí prsa s grilovanými paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa s grilovanými paprikami
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 43878 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Kmín mletý |
3 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
800 g | Kuřecí prsa |
55 g | Mandle |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika červená |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř cayenský |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
450 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,0mg |
Vitamín E | 5,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Koriandr čerstvý, Mandle, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Kuřecí prsa, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa s grilovanými paprikami postup přípravy receptu:
1 | Papriky rozpůlíme, zbavíme semen a položíme slupkou nahoru na plech. Pomažeme je olejem a dáme pod rozpálený gril. Grilujeme tak dlouho, dokud slupky nepopraskají. Potom je zabalíme do utěrky, necháme zchladnout a odstraníme slupky. Nakrájíme je na proužky a odložíme stranou. |
2 | Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, petrželovou nať a koriandr nasekáme nadrobno. |
3 | Do olivového oleje, rozpáleného ve vysoké pánvi, vložíme mletou papriku, kmín, cayenský pepř a nakrájený česnek a na mírném ohni za stálého míchání restujeme. Dáváme pozor, aby česnek nezhnědl. Po 2 minutách přidáme rajčata, koriandr a petrželovou nať. Osolíme, přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme na mírném ohni, dokud směs nezhoustne. |
4 | Kuřecí prsa nakrájíme na řízky, které zlehka naklepeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. |
5 | V rendlíku rozpálíme zbytek rostlinného oleje a kuřecí řízky v něm orestujeme z obou stran dozlatova. Vyjmeme je a odložíme stranou. |
6 | Na jejich místo dáme nakrájenou cibuli, kterou restujeme 5 minut, dokud nezesklovatí. Kuře vrátíme a podlijeme cca 300 ml vody. Přivedeme k varu, stáhneme oheň a na mírném ohni za občasného zamíchání dusíme pod pokličkou. Řízky během dušení několikrát obrátíme. Po 30ti minutách řízky opět vyjmeme, zesílíme plamen a zbylou šťávu zprudka vaříme, dokud se nesvaří zhruba na polovinu. Potom přidáme uvařenou rajčatovou omáčku, nakrájené papriky, důkladně promícháme a přidáme kuře. Přikryjeme pokličkou a za občasného zamíchání vaříme na mírném ohni cca 30 minut. |
7 | Kuřecí řízky rozdělíme na talíře, přelijeme trochou omáčky, porce posypeme nakrájenými mandlemi a ozdobíme snítkou petržele. |
8 | Zbylou omáčku servírujeme ve zvláštní misce. Podáváme se zeleninou vařenou v páře a těstovinami nebo rýží. |