Vepřové maso s hořčično-bylinkovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s hořčično-bylinkovým máslem
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43879 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Bylinky čerstvé - svazek |
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
375 ml | Hovězí vývar základní |
75 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Med včelí |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1,5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 ks | Pastinák |
1 ks | Vepřová roláda |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 22,5mg |
Draslík | 73,0mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Med včelí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pastinák, Vepřová roláda mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s hořčično-bylinkovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Smícháme 2 lžíce másla s dijonskou hořčicí, směsí zahradních bylinek a hotovou směsí potřeme vepřovou roládu. |
2 | Na silném ohni rozpálíme 2 lžičky olivového oleje, rychle na něm do zlatova orestujeme roládu a vyndáme z pánve. Štávu necháme na přípravu omáčky. |
3 | Orestovanou roládu obalíme alobalem vložíme do trouby na rošt pekáče a pečeme 75-90 minut v troubě předehřáté na 200°C. |
4 | Dobu pečení masa využijeme na přípravu zeleniny a omáčky. V hrnci, na středním ohni, rozpálíme zbytek olivového oleje a másla, přídáme mletý zázvor a med, nakrájený svazek mrkviček, pastiňák nakrájený na kostky po dobu 10 minut opékáme, občas promícháme. |
5 | Omáčku připravíme z vypečené šťávy a hladké mouky, dobře rozmícháme a na mírném ohni ohřejeme, přilejeme hovězí vývar a vymícháme hustou hladkou omáčku. |
6 | Nakrájené maso podáváme s omáčkou, mrkvičkami a pastiňákem. |
Poznámka
Můžeme podávat s bramborem.