Recept

Vepřové maso s hořčično-bylinkovým máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 43879
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
2 kávová lžička Hořčice Dijonská
375 ml Hovězí vývar základní
75 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Med včelí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 ks Pastinák
1 ks Vepřová roláda
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 321 kcal
Kilojoule 1 344kJ
9% Sacharidy 32 g
141% Tuky 105 g
12% Sodík 248 mg
10% Bílkoviny 5 g

Vepřové maso s hořčično-bylinkovým máslem postup přípravy receptu:

1

Smícháme 2 lžíce másla s dijonskou hořčicí, směsí zahradních bylinek a hotovou směsí potřeme vepřovou roládu.

2

Na silném ohni rozpálíme 2 lžičky olivového oleje, rychle na něm do zlatova orestujeme roládu a vyndáme z pánve. Štávu necháme na přípravu omáčky.

3

Orestovanou roládu obalíme alobalem vložíme do trouby na rošt pekáče a pečeme 75-90 minut v troubě předehřáté na 200°C.

4

Dobu pečení masa využijeme na přípravu zeleniny a omáčky. V hrnci, na středním ohni, rozpálíme zbytek olivového oleje a másla, přídáme mletý zázvor a med, nakrájený svazek mrkviček, pastiňák nakrájený na kostky po dobu 10 minut opékáme, občas promícháme.

5

Omáčku připravíme z vypečené šťávy a hladké mouky, dobře rozmícháme a na mírném ohni ohřejeme, přilejeme hovězí vývar a vymícháme hustou hladkou omáčku.

6

Nakrájené maso podáváme s omáčkou, mrkvičkami a pastiňákem.

Poznámka

Můžeme podávat s bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept