Rybí řízky v teriyaki marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí řízky v teriyaki marinádě
Rybí řízky v teriyaki marinádě
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43881 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Bílá ryba |
0,5 kávová lžička | Chilli papričky - vločky |
2 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
160 ml | Omáčka Teriyaki |
80 ml | Voda pitná |
1 ks | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 414,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Voda pitná, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli papričky - vločky, Omáčka Teriyaki mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bílá ryba nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí řízky v teriyaki marinádě postup přípravy receptu:
1 | Na začátek připravíme marinádu ze sójové omáčky, hnědého nerafinovaného cukru, mletého zázvoru, bílého vinného octa, nastrouhaného česneku a rajčatového kečupu, za stálého míchání vše ohřejeme a necháme zchladnout. |
2 | Rybí řízky (např. z tresky, porce o hmotnosti cca 125 g) marinádou potřeme, položíme na alobal, zakapeme citronovou šťávou, dobře zabalíme a vložíme na plech do trouby. V troubě, vyhřáté na 180°C pečeme cca 10 - 15 minut, poté z rybích balíčků vylijeme šťávu a opět je uzavřeme. |
3 | V páře nad vroucí vodou nebo vývarem podusíme svazek čínského zelí, udušené nakrájíme. |
4 | K přísadám na omáčku teriyaki (tj. 80 ml marinády teriyaki, 80 ml vody, 1/2 lžičky chilli vloček a kolečka ze 2 jarních cibulek) přilijeme vydušenou šťávu z ryb a přivedeme k varu, poté zmírníme plamen a přibližně minutu povaříme. |
5 | Upečené rybí řízky klademe na čínské zelí uvařené v páře, nakonec zakapeme teriyaki omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Teriyaki marináda: 125 ml sójové omáčky, 2 lžíce hnědého nerafinovaného cukru, půl lžičky mletého zázvoru, 2 lžíce bílého vinného octa, 1 lžičku nastrouhaného česneku a 2 lžičky rajčatového kečupu za stálého míchání ohřejeme, poté necháme zchladnout.