Recept

Rybí řízky v teriyaki marinádě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 43881
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 kg Bílá ryba
0,5 kávová lžička Chilli papričky - vločky
2 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
160 ml Omáčka Teriyaki
80 ml Voda pitná
1 ks Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 60 kcal
Kilojoule 250kJ
3% Sacharidy 11 g
0% Tuky 0 g
77% Sodík 2 g
7% Bílkoviny 4 g

Rybí řízky v teriyaki marinádě postup přípravy receptu:

1

Na začátek připravíme marinádu ze sójové omáčky, hnědého nerafinovaného cukru, mletého zázvoru, bílého vinného octa, nastrouhaného česneku a rajčatového kečupu, za stálého míchání vše ohřejeme a necháme zchladnout.

2

Rybí řízky (např. z tresky, porce o hmotnosti cca 125 g) marinádou potřeme, položíme na alobal, zakapeme citronovou šťávou, dobře zabalíme a vložíme na plech do trouby. V troubě, vyhřáté na 180°C pečeme cca 10 - 15 minut, poté z rybích balíčků vylijeme šťávu a opět je uzavřeme.

3

V páře nad vroucí vodou nebo vývarem podusíme svazek čínského zelí, udušené nakrájíme.

4

K přísadám na omáčku teriyaki (tj. 80 ml marinády teriyaki, 80 ml vody, 1/2 lžičky chilli vloček a kolečka ze 2 jarních cibulek) přilijeme vydušenou šťávu z ryb a přivedeme k varu, poté zmírníme plamen a přibližně minutu povaříme.

5

Upečené rybí řízky klademe na čínské zelí uvařené v páře, nakonec zakapeme teriyaki omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Teriyaki marináda: 125 ml sójové omáčky, 2 lžíce hnědého nerafinovaného cukru, půl lžičky mletého zázvoru, 2 lžíce bílého vinného octa, 1 lžičku nastrouhaného česneku a 2 lžičky rajčatového kečupu za stálého míchání ohřejeme, poté necháme zchladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept