Jednoduchý recept

Garnáti s piri piri kořením

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43883

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kg Garnát obecný
2 kávová lžička Koření piri piri
1 ks Limetka
125 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
150 ml Olej rostlinný
2 kávová lžička Petržel - nať
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 548 kcal
Kilojoule 2 295kJ
5% Sacharidy 20 g
39% Tuky 30 g
53% Sodík 1 g
87% Bílkoviny 49 g

Garnáti s piri piri kořením postup přípravy receptu:

1

Očištěné a připravené syrové garnáty s ocáskem ostrým nožem nakrojíme a otevřeme do tvaru motýlků.

2

Připravíme obalovací směs smícháním arašídového oleje, citronové šťávy, koření piri piri, sušené petrželové natě a prolisovaného česneku. V této směsi garnáty obalíme garnáty a lehce je poprášíme moukou.

3

Rozehřejeme arašídový olej (lépe snáší vysoké teploty), garnáty v něm fritujeme 1 - 2 minuty do křupava.

4

Podáváme s nakrájenou limetkou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Garnáti - mořští ráčci s málo vyvinutými klepety, podobají se krevetám, ale jsou větší. Příprava garnáta: ostrým nožem uděláme řez na hřbetě a vyjmeme černé střívko, poté garnáta opatrně rozřízneme tak, aby se dal rozevřít.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept