Bílá ryba (např. cejn) na bylinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílá ryba (např. cejn) na bylinkách
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43884 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
720 g | Cejn velký |
1 ks | Citrony |
2 kávová lžička | Kopr čerstvý |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 51,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cejn velký, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílá ryba (např. cejn) na bylinkách postup přípravy receptu:
1 | Rybí řízky (porce o váze asi 180 g) obalíme ve směsi mouky s česnekovou solí, čerstvým koprem a sušenou petrželovou natí. |
2 | Polovinu rybích řízků vložíme do poloviny rozpáleného olivového oleje, smažíme do zlatohněda z obou stran přibližně 2 - 3 minuty. Postup opakujeme z druhou půlkou oleje a rybích řízků. |
3 | Při podávání zdobíme nakrájeným citronem. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou. Lze použít i dalších druhů tzv. "bílých ryb".