Jednoduchý recept

Bílá ryba (např. cejn) na bylinkách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43884

Ingredience

720 g Cejn velký
1 ks Citrony
2 kávová lžička Kopr čerstvý
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej olivový
1 kávová lžička Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 281 kcal
Kilojoule 1 177kJ
4% Sacharidy 14 g
14% Tuky 11 g
10% Sodík 196 mg
60% Bílkoviny 34 g

Bílá ryba (např. cejn) na bylinkách postup přípravy receptu:

1

Rybí řízky (porce o váze asi 180 g) obalíme ve směsi mouky s česnekovou solí, čerstvým koprem a sušenou petrželovou natí.

2

Polovinu rybích řízků vložíme do poloviny rozpáleného olivového oleje, smažíme do zlatohněda z obou stran přibližně 2 - 3 minuty. Postup opakujeme z druhou půlkou oleje a rybích řízků.

3

Při podávání zdobíme nakrájeným citronem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou. Lze použít i dalších druhů tzv. "bílých ryb".

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept