Rybí špíz se zelenými bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí špíz se zelenými bylinkami
Rybí špíz se zelenými bylinkami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43885 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bobkový list |
2 ks | Cibule červená |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
60 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Kapary sterilované |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl česneková |
800 g | Cejn velký |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 76,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 184,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citronová kůra, Citronová šťáva, Citrony, Kapary sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Cejn velký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Sůl česneková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí špíz se zelenými bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Na 30 minut do studené vody namočíme 8 špejlí (při grilování se potom nespálí), do horké vody vložíme na 10 minut bobkové listy (aby změkly a daly se napichovat). |
2 | Na namočené špejle postupně napichujeme 5 rybích kostek (z pevných rybích řízků, cca 3 x 3 cm), bobkový list a kousky červené cibule, postup opakujeme. Když máme všechny suroviny napíchané na špejle, vložíme je do mělké misky a potřeme marinádou. Na marinádu smícháme olej s citronovou kůrou a šťávou, česnekovou solí, sušenou petrželovou natí, jemně nasekanou čerstvou pažitkou, nadrobno nakrájenými kapary a černým pepřem. Špízy potřené marinádou zakryjeme potravinářskou fólií a v ledničce necháme odležet cca 10 - 15 minut. |
3 | Špízy opékáme 5 až 6 minut na grilu nebo grilovací pánvi, průběžně je obracíme, aby se nepřipálily. Nakonec je ozdobíme nakrájeným citronem. |
Poznámka
Kebab - známý také jako kabab, kebap, kabob nebo kibob je označení různých piknikových, grilovaných nebo na rožni pečených jídel ze Středního východu, střední Asie a jižní Asie. Obyčejně je základem jehněčí nebo hovězí maso, někdy také kuřecí maso a ryba. Vepřové maso se v muslimských oblastech nepoužívá z náboženských důvodům. Jako příloha je vhodný čerstvý zeleninový salát. Lze použít různých druhů ryb.