Jednoduchý recept

Třešňový likér

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 43891
Kategorie: Ovocná vína a likéry

Ingredience

300 g Cukr krupice
300 ml Griotka
1 kávová lžička Kyselina citrónová
1,8 kg Třešně

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 087kJ
12% Sacharidy 44 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 13 mg
1% Bílkoviny 1 g

Třešňový likér postup přípravy receptu:

1

Třešně srdcovky (asi 1.8 kg), nejlépe s měkkou a tmavě zbarvenou dužinou, hned po sklizní omyjeme, odstopkujeme, rozmačkáme a odlisujeme šťávu. Aby jsme získali co nejvíce šťávy, ke směsi přidáme pektolytický enzym (2 ml/litr), promícháme a po 30 minutách odlisujeme. Potom šťávu stočíme. Šťáva musí být naprosto čistá, zbavena všech pevných součástí. K docílení takto upravené šťávy ji přecedíme přes jemný nylonový sáček nebo jemné síto.

2

Ve větším nerezovém hrnci zahřejeme 1 litr čisté třešňové šťávy na 100°C a pomalu vaříme, až jí bude 800 ml. Přidáme kyselinu citronovou a podle chuti 100-300 g cukru.

3

Po ochlazení na 40°C smícháme 700 ml šťávy s 300 ml vysokoprocentní třešňovice (destilátu min. 80% objem. jednotek. Obsah alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 18%.

Poznámka

K výrobě domácího likéru potřebujeme nylonový sáček pro ruční lisování, nerezový hrnec, tyčový mixér, domácí váhy a odměrný válec se stupnicí. Likér pak přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept