Hovězí v pršutu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí v pršutu
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43893 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Brambory |
20 g | Citronová kůra |
1400 g | Hovězí svíčková |
1 dl | Olej olivový |
4 g | Pepř černý mletý |
500 g | Prosciutto sušené |
10 g | Sůl |
40 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová kůra, Hovězí svíčková, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Prosciutto sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí v pršutu postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou rozdělíme na 3 kusy. Smícháme olej, tymián, citronovou kůru, sůl a pepř a vzniklou směsí bohatě natřeme maso. Obalíme plátky pršutu a pevně ovážeme nití. Grilujeme za častého otáčení 30 minut, potom přendáme do alobalu, zabalíme a necháme 10 minut dojít. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme na silné plátky, osušíme, potřeme zbylou olejovou směsí z masa a ogrilujeme na alobalovém tácu dozlatova z obou stran. |