Jednoduchý recept

Smažené vepřové závitky z fritovacího hrnce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 43894
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
40 g Šunka dušená
4 ks Vejce slepičí
400 g Vepřová kýta
1 l Voda pitná
Na obalování
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 l Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
100 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 611 kcal
Kilojoule 2 558kJ
9% Sacharidy 33 g
48% Tuky 36 g
37% Sodík 745 mg
65% Bílkoviny 37 g

Smažené vepřové závitky z fritovacího hrnce postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku nalijeme vodu, přivedeme k varu a do vařící vody lžící položíme 4 vejce, která uvaříme naměkko, potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme je a necháme stranou k dalšímu použití. Obalování: Na talíř vysypeme mouku, na druhý nasypeme strouhanku, do dalšího rozklepneme 2 celá vejce, která rozkvedláme spolu s pivem, solí a pepřem.

2

Maso nakrájíme na 100 g porce, osolíme, opepříme, přes potravinářskou fólii naklepeme. Na každou porci masa položíme 1 plátek šunky, 1 celé vejce a zabalíme do závitku, který spojíme párátky, anebo svážeme kuchyňským provázkem a obalujeme nejdříve v hladké mouce, potom ve vajíčku s pivem a nakonec ve strouhance.

3

Takto připravené závitky smažíme ve fritovacím hrnci na rozpáleném oleji. Hotové závitky potom rozkrojíme na půlky, porcujeme na mělké talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Vepřové závitky podáváme jako hlavní teplé jídlo s bramborovou kaši a oblohou z čerstvé zeleniny. Ozdobíme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept