Smažené vepřové závitky z fritovacího hrnce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené vepřové závitky z fritovacího hrnce
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 43894 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Šunka dušená |
4 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřová kýta |
1 l | Voda pitná |
Na obalování | |
---|---|
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 l | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 440,0mg |
Draslík | 481,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Voda pitná, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šunka dušená, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej slunečnicový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené vepřové závitky z fritovacího hrnce postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku nalijeme vodu, přivedeme k varu a do vařící vody lžící položíme 4 vejce, která uvaříme naměkko, potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme je a necháme stranou k dalšímu použití. Obalování: Na talíř vysypeme mouku, na druhý nasypeme strouhanku, do dalšího rozklepneme 2 celá vejce, která rozkvedláme spolu s pivem, solí a pepřem. |
2 | Maso nakrájíme na 100 g porce, osolíme, opepříme, přes potravinářskou fólii naklepeme. Na každou porci masa položíme 1 plátek šunky, 1 celé vejce a zabalíme do závitku, který spojíme párátky, anebo svážeme kuchyňským provázkem a obalujeme nejdříve v hladké mouce, potom ve vajíčku s pivem a nakonec ve strouhance. |
3 | Takto připravené závitky smažíme ve fritovacím hrnci na rozpáleném oleji. Hotové závitky potom rozkrojíme na půlky, porcujeme na mělké talíře a s vhodnou přílohou podáváme. |
Poznámka
Vepřové závitky podáváme jako hlavní teplé jídlo s bramborovou kaši a oblohou z čerstvé zeleniny. Ozdobíme nasekanou petrželkou.