Jednoduchý recept

Smažené pikantní vepřové kotlety

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 43899

Ingredience

2 kávová lžička Kari koření
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
400 g Vepřové kotlety
Omáčka
1 polévková lžíce Med včelí
2 l Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
0,5 kávová lžička Sůl
1 dl Voda pitná
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,288 kcal
Kilojoule 5 391kJ
6% Sacharidy 20 g
169% Tuky 127 g
18% Sodík 363 mg
39% Bílkoviny 22 g

Smažené pikantní vepřové kotlety postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, nakrájíme na 100 g porce, které osolíme, opepříme, posypeme kari kořením, okraje nařízneme a pod fólii jemně naklepeme. Položíme do fritovacího hrnce a na rozpáleném oleji kotlety smažíme nejdéle 5 minut.

2

Omáčka: Do kastrůlku vylijeme vodu, přimícháme vymačkanou šťávu ze 2 pomerančů, přidáme med, škrobovou omáčku, worcesterskou a sójovou omáčku, podle vlastní chuti osolíme, opepříme a na slabém ohni za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí omáčky, asi 10 minut. Připravené smažené kotlety rozdělíme podle porcí na talíře, přidáme uvařenou omáčku, vybereme vhodnou přílohu a jídlo servírujeme.

Poznámka

Smažené vepřové kotlety podáváme jako teplé hlavní jídlo, vhodná příloha je dušená rýže, vařené brambory a zeleninový salát. Jídlo ozdobíme nasekanou petrželovou nati.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept