Smažené pikantní vepřové kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené pikantní vepřové kotlety
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 43899 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Kari koření |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřové kotlety |
Omáčka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 l | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 69,0mg |
Draslík | 550,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,5mg |
Vitamín E | 48,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Sůl, Med včelí, Olej slunečnicový, Pomeranče, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřové kotlety, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené pikantní vepřové kotlety postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, nakrájíme na 100 g porce, které osolíme, opepříme, posypeme kari kořením, okraje nařízneme a pod fólii jemně naklepeme. Položíme do fritovacího hrnce a na rozpáleném oleji kotlety smažíme nejdéle 5 minut. |
2 | Omáčka: Do kastrůlku vylijeme vodu, přimícháme vymačkanou šťávu ze 2 pomerančů, přidáme med, škrobovou omáčku, worcesterskou a sójovou omáčku, podle vlastní chuti osolíme, opepříme a na slabém ohni za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí omáčky, asi 10 minut. Připravené smažené kotlety rozdělíme podle porcí na talíře, přidáme uvařenou omáčku, vybereme vhodnou přílohu a jídlo servírujeme. |
Poznámka
Smažené vepřové kotlety podáváme jako teplé hlavní jídlo, vhodná příloha je dušená rýže, vařené brambory a zeleninový salát. Jídlo ozdobíme nasekanou petrželovou nati.