Fazolková polévka se zeleninou a brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolková polévka se zeleninou a brambory
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43901 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
50 g | Celer bulvový |
3 ks | Cibule |
250 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
80 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 108,8mg |
Draslík | 642,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Fazolové lusky zelené, Kopr čerstvý, Petržel kořen, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolková polévka se zeleninou a brambory postup přípravy receptu:
1 | Fazolové lusky očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, syrové brambory a kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky, kopr a petrželovou nať nasekáme najemno. |
2 | V hrnci na másle osmažíme cibuli s kořenovou zeleninou, přidáme fazolky, brambory, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Před koncem varu polévku osolíme, opepříme, stáhneme ze sporáku a zašleháme smetanu, v které jsme rozšlehali 1 žloutek. Polévku už jen prohřejeme a necháme ještě 1/2 hodiny uležet. Před podáváním polévku opět prohřejeme a přidáme bylinky. |