Recept

Zapečené těstoviny se slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 43907
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

60 g Anglická slanina
1 ks Česnek
1 ks Cibule
140 g Mozzarella
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
2 kávová lžička Šalvěj čerstvá
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
230 g Těstoviny Penne
450 g Vepřové maso mleté
125 ml Víno bílé
3 l Voda pitná
120 g Žampiony čerstvé
Bešamelová omáčka s cibulí [42787]
2 ks Bobkový list
0,5 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
600 ml Mléko polotučné
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Muškátový květ
12 ks Pepř černý celý
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

78% Kalorie 1,541 kcal
Kilojoule 6 446kJ
51% Sacharidy 184 g
74% Tuky 56 g
35% Sodík 697 mg
115% Bílkoviny 65 g

Zapečené těstoviny se slaninou postup přípravy receptu:

1

Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C. Do hlubší pánve si dáme rozehřát olej, do kterého přidáme narobno nakrájenou cibuli, česnek a mrkev. Za stálého míchání orestujeme 5 minut. Vložíme na menší kostičky nakrájenou slaninu a opékáme dalších 5 minut. Potom přidáme na menší kousky nakrájené žampiony a za občasného míchání opékáme 2 minuty. Poté vložíme mleté maso, opět mícháme a opékáme dokud maso nezmění barvu. Vložíme nakrájená rajčata i se šťávou, bílé víno a nadrobno nakrájenou šalvěj. Osolíme, opepříme a za občasného míchání přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a pod pokličkou dusíme 30 minut.

2

Mezitím si do velkého hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny asi na 8 minut. Když už je směs hotová, nalijeme ji do větší zapékací mísy. Do bešamelové omáčky vmícháme na kostičky nakrájenou mozzarellu a nastrouhaný parmezán. Scedíme těstoviny a smícháme je s bešamelovo-sýrovou směsí a dáme na masovou směs do zapékací mísy. Nakonec posypeme parmezánem a dáme do trouby péct na 30 minut.

3

Bešamelová omáčka s cibulí [42787]:

4

Do hrnce nalijeme mléko, do kterého přidáme bobkový list, celý pepř, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový květ. Vše mírně zahříváme. Těsně před varem mléko odstavíme a přikryté necháme odstát 10 minut. Potom mléko přecedíme. V jiném hrnci rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáváme mouku a celé 1 minutu zahříváme. Poté přiléváme přecezené mléko a spolu takto za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept