Smažené plněné karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené plněné karbanátky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 43908 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Kari koření |
100 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na obalování | |
---|---|
500 g | Hovězí maso mleté |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 kávová lžička | Majoránka |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 l | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Olivy bez pecky |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 174,3mg |
Draslík | 364,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kari koření, Sůl, Vejce slepičí, Hovězí maso mleté, Kari koření, Majoránka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový, Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hladká T 650, Olivy bez pecky, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej slunečnicový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené plněné karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso položíme do misky, přidáme oloupaný, drobně nakrájený česnek, rozklepneme celé vejce, přimícháme olej, sůl, pepř, přisypeme strouhanku, majoránku, drobně nasekané černé olivy a rukou vypracujeme tuhé těsto, z kterého rukama tvarujeme placičky. Na každou položíme kousek sýra, konce spojíme, dlaněmi vytvarujeme kouli, kterou trochu zmáčkneme. Připravené karbanátky obalujeme. |
2 | Obalování: Do 1 nádoby nasypeme strouhanku, do jiné zase mouku, do další rozklepneme celé vejce, přidáme sůl, pepř, koření a všechno spolu vidličkou rozkvedláme. Připravené karbanátky obalujeme nejdříve v hladké mouce, potom v kořeněném vajíčku a nakonec ve strouhance. |
3 | Obalené karbanátky pokládáme do rozpáleného oleje ve fritovacím hrnci a smažíme asi tak necelých 5 minut. Ještě horké pokládáme na mělké talíře a s vhodnou přílohou podáváme. |
Poznámka
Karbanátky servírujeme teplé na vyhřátém mělkém talíři, jako hlavní jídlo. Vhodnou přílohou je bramborová kaše a kyselá okurka.