Jednoduchý recept

Smažené plněné karbanátky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 43908
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 kávová lžička Kari koření
100 g Mozzarella
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na obalování
500 g Hovězí maso mleté
1 kávová lžička Kari koření
1 kávová lžička Majoránka
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 l Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Olivy bez pecky
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 158kJ
6% Sacharidy 22 g
46% Tuky 35 g
23% Sodík 468 mg
49% Bílkoviny 28 g

Smažené plněné karbanátky postup přípravy receptu:

1

Mleté maso položíme do misky, přidáme oloupaný, drobně nakrájený česnek, rozklepneme celé vejce, přimícháme olej, sůl, pepř, přisypeme strouhanku, majoránku, drobně nasekané černé olivy a rukou vypracujeme tuhé těsto, z kterého rukama tvarujeme placičky. Na každou položíme kousek sýra, konce spojíme, dlaněmi vytvarujeme kouli, kterou trochu zmáčkneme. Připravené karbanátky obalujeme.

2

Obalování: Do 1 nádoby nasypeme strouhanku, do jiné zase mouku, do další rozklepneme celé vejce, přidáme sůl, pepř, koření a všechno spolu vidličkou rozkvedláme. Připravené karbanátky obalujeme nejdříve v hladké mouce, potom v kořeněném vajíčku a nakonec ve strouhance.

3

Obalené karbanátky pokládáme do rozpáleného oleje ve fritovacím hrnci a smažíme asi tak necelých 5 minut. Ještě horké pokládáme na mělké talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Karbanátky servírujeme teplé na vyhřátém mělkém talíři, jako hlavní jídlo. Vhodnou přílohou je bramborová kaše a kyselá okurka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept