Recept

Zapečené makarony s řeckým jogurtem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 340 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 310 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 43911

Ingredience

1 ks Cibule
450 g Jehněčí maso mleté
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
2 ks Česnek
300 g Řecký jogurt
0 g Špagety, Makarony
Vývar kuřecí [42660]
0,8 ks Bobkový list
80 g Celer řapíkatý
0,8 ks Cibule
240 g Kuřecí krk
240 g Kuřecí křídla
0,8 ks Mrkev kořen
4 ks Pepř černý celý
0,4 hrst Petržel - nať
16 g Tymián čerstvý
1,6 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 989 kcal
Kilojoule 4 137kJ
15% Sacharidy 53 g
175% Tuky 131 g
16% Sodík 325 mg
93% Bílkoviny 52 g

Zapečené makarony s řeckým jogurtem postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme si troubu na 190°C. Do větší pánve si dáme rozehřát olej, do kterého potom přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a na mírném ohni opékáme 5 minut. Vložíme mleté maso a opékáme dokud nezmění byrvu. Nalijeme rajčatový protlak a přidáme mouku. Za stálého míchání zahříváme 1 minutu. Potom přilijeme 300 ml kuřecího vývaru, osolíme, opepříme a přidáme skořici. Směs přivedeme k varu, zmenšíme teplotu a pod pokličkou vaříme 25 minut. Mezitím si do velkého hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny asi na 8 minut. Potom masovou směs vlijeme do zapékací mísy a navrch uložíme na kolečka nakrájená rajčata. Scedíme si těstoviny, vrátíme je zpět do hrnce a přidáme jogurt, vejce a řádně promícháme. Směs dáme na masovou směs v zapékací míse a 1 hodinu pečeme.

2

Vývar kuřecí [42660]:

3

Kuřecí křídla a krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme, než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev, celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme ihned použít, nebo jej můžeme zmrazit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept