Zapečené makarony s řeckým jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 340 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené makarony s řeckým jogurtem
Celkový čas: | 340 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 310 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 43911 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
450 g | Jehněčí maso mleté |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 ks | Rajčata |
300 g | Řecký jogurt |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
0 g | Špagety, Makarony |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Vývar kuřecí [42660] | |
---|---|
0,8 ks | Bobkový list |
80 g | Celer řapíkatý |
0,8 ks | Cibule |
240 g | Kuřecí křídla |
240 g | Kuřecí krk |
0,8 ks | Mrkev kořen |
4 ks | Pepř černý celý |
0,4 hrst | Petržel - nať |
16 g | Tymián čerstvý |
1,6 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 321,7mg |
Draslík | 785,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jehněčí maso mleté, Rajčata, Skořice mletá, Špagety, Makarony, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Kuřecí křídla, Pepř černý celý, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Řecký jogurt, Kuřecí krk, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené makarony s řeckým jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme si troubu na 190°C. Do větší pánve si dáme rozehřát olej, do kterého potom přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a na mírném ohni opékáme 5 minut. Vložíme mleté maso a opékáme dokud nezmění byrvu. Nalijeme rajčatový protlak a přidáme mouku. Za stálého míchání zahříváme 1 minutu. Potom přilijeme 300 ml kuřecího vývaru, osolíme, opepříme a přidáme skořici. Směs přivedeme k varu, zmenšíme teplotu a pod pokličkou vaříme 25 minut. Mezitím si do velkého hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny asi na 8 minut. Potom masovou směs vlijeme do zapékací mísy a navrch uložíme na kolečka nakrájená rajčata. Scedíme si těstoviny, vrátíme je zpět do hrnce a přidáme jogurt, vejce a řádně promícháme. Směs dáme na masovou směs v zapékací míse a 1 hodinu pečeme. |
2 | Vývar kuřecí [42660]: |
3 | Kuřecí křídla a krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme, než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev, celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme ihned použít, nebo jej můžeme zmrazit. |