Makarony s jehněčím masem a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony s jehněčím masem a zeleninou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 43915 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Česnek |
280 g | Jehněčí maso |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
0 g | Špagety, Makarony |
1 špetka | Sůl |
225 ml | Víno bílé |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 56,0mg |
Draslík | 449,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 666,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Paprika žlutá, Rajčata, Špagety, Makarony, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makarony s jehněčím masem a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Do hlubší pánve si dáme rozehřát 1/2 oleje, do kterého přidáme na kostičky nakrájené maso. Opékáme jej dozlatova z každé strany. Potom přidáme nadrobno nakrájený česnek a opékáme 1 minutu. Přidáme bobkový list, bílé víno, sůl a pepř. Vaříme 5 minut. Poté přilijeme zbytek oleje, vložíme na kostičky nakrájené papriky a rajčata a na mírném ohni pod pokličkou vaříme 45 minut. Mezitím si do velkého hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny asi na 8 minut. Potom je scedíme a smícháme s omáčkou. Můžeme ihned podávat. |