Jednoduchý recept

Smažený párek v kynutém těstě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 43916
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

20 g Droždí
2 kávová lžička Kari koření
30 g Máslo čerstvé
1 dl Mléko polotučné
300 g Mouka polohrubá
2 l Olej slunečnicový
600 g Párky Debrecínské
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 547 kcal
Kilojoule 2 288kJ
11% Sacharidy 40 g
49% Tuky 37 g
13% Sodík 264 mg
42% Bílkoviny 24 g

Smažený párek v kynutém těstě postup přípravy receptu:

1

Mléko vylijeme do kastrůlku, zahřejeme ho na vlažné, rozdrobíme do něho droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do misky prosijeme mouku, rozklepneme vejce, přidáme měkké na kostky nakrájené máslo, kari koření, sůl, pepř, vylijeme připravený kvásek, přisypeme nasekanou petrželovou nať a rukou vypracujeme tuhé, hladké a nelepící se těsto, které přikryjeme a necháme na teplém místě alespoň 20 minut vykynout.

2

Vykynuté těsto přeložíme na moukou vysypaný vál, rukou ho prohněteme, válečkem na těsto rozválíme na velký a tenký plát, z kterého ostrým nožem ukrajujeme obdélníky o velikosti párků. Do každého obdélníku položíme párek, stočíme do závitku a na válu necháme ještě 10 minut vykynout.

3

Fritovací hrnec s olejem zapneme na nižší teplotu, naskládáme do něj obalené párky a smažíme asi 3 minuty. Smažené párky pokládáme na mělké oválné talíře a podáváme.

Poznámka

Smažené párky podáváme jako studený předkrm s čerstvou zeleninou. Můžeme je také připravit jako jednohubky a to tak, že párky nakrájíme na 3 cm kousky, každý kousek obalíme v kynutém těstě a smažíme je ve fritovacím hrnci. Takto připravené párky ještě posypeme celým kmínem a pečeme je v horké troubě asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept