Recept

Candát s omáčkou z lanýžů

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43917

Ingredience

800 g Candát obecný
3 ml Citronová šťáva
450 g Demi glace
20 g Lanýž
100 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
3 ml Olej stolní
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
20 ml Víno madeira
100 ml Víno červené
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 067kJ
12% Sacharidy 42 g
32% Tuky 24 g
61% Sodík 1 g
45% Bílkoviny 26 g

Candát s omáčkou z lanýžů postup přípravy receptu:

1

Lanýže důkladně očistíme a nadrobno nakrájíme. Madeiru přivedeme k varu, přidáme lanýže a omáčku částečně zredukujeme.

2

Šalotku oloupeme, omyjeme a jemně nakrájíme. Do hrnce nalijeme červené víno a šalotku v něm povaříme. Zhruba po 2 minutách přilijeme omáčku Demi-glace a vše vaříme ještě 2 minuty.

3

Omáčku následně propasírujeme přes cedník na lanýže. Následně ještě vaříme a každou minutu a půl přidáváme kousek másla. Po pěti minutách osolíme a odložíme bokem.

4

Filety opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a naporcujeme. Dochutíme solí, pepřem, polijeme citronovou šťávou a obalíme v mouce. Na pánvi si rozpálíme olej společně se zbylým máslem a filety na ní osmahneme dozlatova. Rybu umístíme na talíře, polijeme omáčkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept