Rybí talíř s liškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí talíř s liškami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43923 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ml | Citronová šťáva |
0,5 ks | Kerblík |
0,5 kg | Lišky čerstvé |
400 g | Losos - filety |
400 g | Mořský ďas |
5 ml | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
5 ks | Rajčata |
10 ml | řepkový olej |
2 ks | Šalotka |
400 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 ml | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 187,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kerblík, Losos - filety, Mořský ďas, Rajčata, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, řepkový olej, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí talíř s liškami postup přípravy receptu:
1 | Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Lišky řádně očistíme, opláchneme a osušíme. Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme slupku, zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kousky. |
2 | Ryby opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a nakrájíme na kousky, ochutíme solí a pepřem a polijeme citronovou šťávou. Následně je osmažíme v oleji a dáme bokem. Tuk po smažení slijeme a dáme stranou. Na pánvi necháme zpěnit máslo a osmažíme na něm pokrájenou šalotku, společně s houbami, rajčaty a proužky pórku. |
3 | Zalijeme bílým vínem a omáčku necháme odstát. Poté do ní vmícháme šlehačku. Kerblík omyjeme, zbavíme jej lístků a necháme oschnout. Maso vyskládáme na zeleninu a ozdobíme lístky kerblíku. |