Mořská štika v jogurtové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořská štika v jogurtové omáčce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 43925 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Cibule |
3 ml | Citronová šťáva |
120 g | Jogurt nízkotučný |
30 g | Majonéza light |
200 g | Mořská štika - filety |
10 g | Pažitka |
2 g | Pepř černý mletý |
4 g | Sůl |
100 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 42,6mg |
Draslík | 493,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Jogurt nízkotučný, Mořská štika - filety, Pažitka, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza light, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořská štika v jogurtové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme filety z mořské štiky, podlijeme troškou vývaru a dusíme doměkka. Ke konci dušení necháme tekutinu úplně vydusit. Rybu nakrájíme na kostičky a vložíme do misky. |
2 | Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, pažitku posekáme najemno. Jogurt smícháme s majonézou, přisypeme cibuli, pažitku, sůl, pepř, zakápneme citronovou šťávou, promícháme a rybu v misce zalijeme. Ještě lehce promícháme a necháme uležet. |