Smažené plněné žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené plněné žampiony
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 43926 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule červená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřové maso mleté |
2 l | Voda pitná |
500 g | Žampiony čerstvé |
Na obalování | |
---|---|
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 l | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 158,7mg |
Draslík | 503,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej slunečnicový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené plněné žampiony postup přípravy receptu:
1 | Žampiony důkladně očistíme, sloupneme klobouky, nožičky odřízneme. Do hrnce nalijeme vodu, kterou osolíme, přivedeme k varu, vložíme do ní připravené žampiony a povaříme do poloměkka asi 5 minut. Potom je scedíme a necháme vychladnout. |
2 | Obalování: Do vyšší nádoby rozklepneme celé vejce, nalijeme pivo, přidáme sůl, pepř a vidličkou rozšleháme. Do jiné nádoby nasypeme mouku a do další strouhanku. |
3 | Mleté maso položíme do misky, osolíme, opepříme, česnek a cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a přidáme do misky k masu, rukou dobře promícháme, přimícháme ještě drobně nasekanou chilli papričku, nasekanou petrželovou nať, celé vejce a ještě jednou promícháme. Vezmeme připravené klobouky žampionů a plníme je připravenou masovou směsí. Když máme všechny klobouky naplněné, tak je spojíme k sobě a takto spojené obalujeme nejdříve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance. |
4 | Fritovací hrnec s olejem zapneme na nižší teplotu, naskládáme obalené žampiony a smažíme je dozlatova. |
Poznámka
Smažené plněné žampiony podáváme jako teplé hlavní jídlo se smaženými hranolky, tatarskou omáčkou a čerstvou zeleninou.